Jdi na obsah Jdi na menu
 


VŮNĚ DIVOKÉHO ZÁPADU

20. 6. 2018

 

Vůně divokého západu

1-img_8642.jpg

Pěkné počasí a vůně dálek Divokého západu k nám na sobotní odpoledne 16. června přilákaly přes stovku dětí.

3-img_8832.jpgMohly si vyzkoušet rýžování zlata, výrobu papírových růží, házení podkovou, střílení z luku i ze vzduchovky, rodeo na býkovi a seznámit se s koníky minihorse. Na své si přišli malí, větší i dospělí. Potěšení jim nepřinášela jen tematicky laděná stanoviště, ale i skákací hrad, soutěže, country tance, odměny, dolarový ohňostroj, bojovka a večerní promítání filmu.

Páni, a dokonce i dámy, ve chvíli vyhlášení soutěže na rodeo býku zahodili své zábrany a ukázali nejen odvahu, ale i smysl pro humor. Pravda, dalo to trochu přemlouvání…

5-img_8920.jpg

 

6-img_8995.jpgTi, kteří se nemohli nebo nechtěli rodea zúčastnit, se mohli po několika country tancích připojit k tanečnicím a naučit se některé kroky. Poté následovala krátká ukázka práskání bičem. Jeho zapůjčení udělalo radost nejen malým zvědavcům, ale hlavně našemu předsedovi!

Po celou dobu vyhrávala muzika a vládla dobrá nálada. Strhla se tu také pravá přestřelka a to v okamžiku, kdy děti zjistily, že v balíčku od nás mají kromě jiného i vodní pistole.

4-img_8889.jpg

Odvážlivci, kteří nepodlehli strachu z lesních běsů, přenocovali ve stanech na louce za potokem a v noci si mohli nechat zdát o snídani v trávě.

Domů jsem odcházela před půlnocí za vůně kotlíkového guláše. A při pohledu na spokojené dětské tváře (pomalu usínající u filmu) mě opět hřálo u srdce.

 

 

Všem patří velký dík!0-img_8657.jpg

 

 

 

                                                                                   

 

 

  Pavlína Plášková

Spolek občanů Hájku