Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maškarní průvod první ročník

4. 3. 2015

 

V Hájku bylo veselo a voňavo .

  spolecna-img_3096.jpg

 

 

Sobotního odpoledne (21.2.2015) jste u nás mohli zaslechnout  zpěv a tóny harmoniky, ucítit vůni jitrnic a jelítek. Neboť toho dne v Hájku probíhal maškarní průvod spojený s vepřovými hody. Nejednalo se o tradiční masopust jak je zvykem, ale o průvod masek. Celé odpoledne nás doprovázelo sluníčko a dobrá nálada.

Začátek se konal od 14:00 hod. před restaurací u Kallaschů. Po krátkém úvodu a seznámení s trasou se průvod rozpohyboval za hudebního doprovodu a vydal se směrem k obytné části u přehrady kde byla taneční zastávka, která nebyla poslední.

 

 

pruvod-img_6063.jpgtanecek-img_2633.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále se pokračovalo do ulice Křesadlova, na náves k autobusové točně, do ulice U Mezníku, do Podkovy, ulicí Před Oborou, kde se také vesele tančilo. Zakončení průvodu bylo posledním tanečkem před restaurací, kde došlo k výměně muzikantů, kteří nás bavili do večerních hodin. Dětem bylo nabídnuto malé občerstvení ve formě vdolečku a teplého čaje, který si mohly vychutnat ve vyhřívaném stanu. Dospěláci naopak uvítali ukázku plnění jitrnic a bohatou nabídku  zabijačkových pochoutek domácí výroby.

 

martin-img_3409.jpg

 

Za nápaditost kostýmů a vytrvalost našich malých účastníků jim byla odměnou slosovatelná cena. Rozmanitost cen byla pestrá od malých drobností po atraktivní plyšová zvířátka. S jasným cílem ozkoušet skromnost našich dětí, začleněním drobných cen bylo nešťastné, neboť většina z nich se s cenou útěchy  nedokázalo smířit a nebyly to jen ty naše.

 

tombola-img_3343.jpgobcerstveni-img_2942.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cestou nás mile překvapilo malé pohoštění od místních starousedlíků (L. a M. Vávrových, Fučíkových a Machačových st.), kterým za to velký dík.

 

 Netušíme kolik vás přišlo, odhadujeme cca 150 lidí podle zapsaných dětí a jejich doprovodu. I přes dokonalé maskování některých z vás jsme poznali naše stálé fanoušky. Na druhou stranu jich přesto dost chybělo.Také byla malá účast z okolních vesnic. Kde jste byli KRÁLOVICE?

 

minnie-img_2849.jpg

 

Čekáme na vaše ohlasy podle kterých si budeme moci udělat obrázek o tom, jak se vám průvod líbil a zda by jste si v následujícím roce takový opět přáli.

 

                                                                                                 P.P. &  J.K.

 

P.S.: Velká omluva za dlouhé zpoždění. P.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář