Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce u nás začaly zvesela

8. 12. 2018

Rozsvěcení stromečku v Hájku 

                                                     

Adventní čas jsme v Hájku jako vždy zahájili vánoční dílnou spolu s rozsvěcením stromečku v neděli 2.12.2018 v 15.00 hod. 

v46a8324.jpgV dílně si děti mohli již tradičně nazdobit perníčky, ozdobit vánoční koule, vytvořit krásný vánoční řetěz na stromeček a různé další výtvory, které k Vánocům zkrátka neodmyslitelně patří. A to vše samozřejmě jako vždy ve vyhřívaném stanu na návsi.

Novinkou byl fotokoutek, kde si děti, ale i dospělí mohli před naaranžovanou stěnou nasadit vánoční doplňky – klobouk, brýle, dokonce vánoční korále, řetězy. Některé věci tradiční a jiné _c026973.jpgv legračním pojetí. Zájem byl obrovský! Fotilo se o 106 a fotek je opravdu požehnaně. Kdo si nestačil vyzvednout nebo by si rád některou z nich nechal přidělat, kontaktujte Spolek občanů Hájku (FB stránky) – rádi vám je ve stejné kvalitě přiděláme!

v46a8312.jpg

Nezapomněli jsme ani na zpívání koled, které díky nepřízni počasí proběhlo nakonec také ve stanu. Nevěřili byste, kolik lidí se tam nakonec vešlo J.

Počasí se ale lehce umoudřilo a tak vánoční nadílka od čerta, Mikuláše i anděla nakonec proběhla jako vždy venku a došlo i na rozsvícení stromečku kouzelnou Mikulášovou hůlkou. Dětem se rozdalo na 130 dárečků a myslím, že i letos byly nadšené. Alespoň na společné fotografii je to znát.

v46a8350.jpg

Nechybělo ani pouštění lodiček, Hájecký kalendář a závěrečný ohňostroj!!!

v46a8405.jpg

Jsme rádi, že se našeho rozsvěcení zúčastnilo nové vedení radnice společně s p. starostou Zelenkou, a že na nás nezapomnělo ani vedení minulé. Snad se jim u nás všem líbilo!


Děkujeme také všem pracantům, kteří jako vždy vše pečlivě připravovali, včetně stavby stanu, perníčky a věci k výrobě do dílny, domácí svařák i čaj pro děti. Maminkám, tetám i babičkám děkujeme za napečené cukroví.v46a8392.jpg

Děkujeme MČ Praha 22 za příspěvek, díky němuž mohl být i letošní Advent bohatý na nadílku, výrobu, vlastní fotografie i další dílčí věci jako třeba ohňostroj či lampiony štěstí.

Tyto jako každý rok vypouštíme společně ve shodný čas a posíláme tak k nebi svá přání a poselství do dalšího roku.

I Vám posíláme jedno přání do Nového roku. Ať nám je v něm všem moc hezky, cítíme se zdrávi a milováni. Ostatní pak půjde samo.

Děkujeme, že jste s námi byli a těšíme se na viděnou v roce 2019!

SOH – Hana Vagenknechtová