Jdi na obsah Jdi na menu
 


TEN UMÍ TO A TEN ZAS TOHLE

         DEVATERO ŘEMESEL

 

 

Uplynulo jen pár dní,ale už ani ten druhý den po akci,  nebylo po dětském dni ani památky. Snad jen pytle s odpadky dole u potoka, které za chvíli také zmizí, dokazují, že se tu něco konalo, ale pak už nebude po akci ani vidu ani slechu. 

Není to tak trochu škoda? Dlouhé plánování, ježdění, shánění odměn, nákupy a úklidy při tak malém počtu aktivních členů ...

Naštěstí nám vždy bývá odměnou dětský úsměv, hojná účast a spokojenost vás všech.

Ten letošní se nesl v duchu řemeslném. Nabízel hned několik oborů, jak řemeslných, tak uměleckých.  Zaevidována byla necelá stovka mladých natěšených učňů, kteří se mohli vyučit hned v několika oborech najednou - krejčovou, stavařem, zámečníkem, perníkářem, odborníkem přes koření, hajným, číšníkem, ale i sochařem či malířem. Po absolvování praxe jim byl řádně vystaven výuční list, který nebyl jejich jedinou odměnou. Občerstvení, cukrová vata, drobný dárek a přinesené dobroty od našich věrných dobrovolnic nemůžeme nechat bez povšimnutí.

                   

 

Tak jako vždy se děti nejvíce těšily ze střelby  ze vzduchovky při zkoušce na HAJNÉHO. Kde paralelně probíhala soutěž o nejlepšího střelce, kterým se stal Petr V. Vítězná střelba z vojenské zbraně patřila také k jeho odměně. 

Pro odreagování se po tak náročném odpoledni byla připravena dětská diskotéka, která plynule přešla v taneční zábavu s živou hudbou. Kapela hrála pěkně a jejich písně se rozléhaly po celém Hájku a tak měli i ti, co nepřišli, možnost si hudbu alespoň poslechnout a možná i doma na zahradě zatančit.

Večer byl obohacen o losovací hru o ceny, na kterou se ve finále těšily více děti než dospělí, a tak i v pozdních hodinách bylo slyšet dětská volání.

Team v občerstvení jako vždy nezklamal. V nabídce nebyla jen sekaná v housce, párek, klobáska a gulášek, ale i oblíbený bramborák. Mně moc chutnalo :-) !

 

Těšit se budeme po prázdninách na viděnou

                                                                                                                    PP

FOTOGRAFIE Z NAŠICH AKCÍ NALEZNETE NA  RAJCE.NET pod uživatelem detihajku nebo si v naší rubrice Rajce.net vyhledejte konkrétní rok či akci.

 

Zveřejněny fotografie i na webu MČ Praha 22 -  foceny panem Veverkou

http://www.praha22.cz/volny-cas/fotogalerie/devatero-remesel-v-hajku-2197cs.html