Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPORTOVNÍ VÍKEND - loučení s létem

8. 9. 2016

14248968_660581687431412_1979294632_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPORTOVNÍ VÍKEND V HÁJKU Uplynulé léto bylo ve znamení sportu. Po mistrovství Evropy ve fotbale a velkém sportovním svátku, jakým jsou Olympijské hry, se i v Hájku vehementně sportovalo. Tato událost připadla na víkend 2.-3. září 2016. Konala se v rámci celoročního projektu Praha Evropské hlavní město sportu 2016 a pod záštitou místostarosty MČ Praha 22, pana Jiřího Knotka.

 

Vše odstartovalo již v páteční podvečer, kdy se běžel cca 2,5km dlouhý orientační běh. Trasa vedla z Hájku směrem na Stupice, Královice a zpět. Zúčastnili se jej děti i dospělí, jednotlivci i skupinky. Cílem bylo zaběhnout celou trasu v co nejkratším čase a neopomenout žádné stanoviště. Děti i rodiče po odběhnutí pak chvilku poseděli u ohýnku a kdo chtěl, přenocoval ve stanovém městečku, pod dohledem šerifa - Starého Mrože. Ráno čekala všechny děti pravá tábornická snídaně.              

                                                                                 img_9911orientacni-beh.jpg

img_9944stanove-mestecko-stareho-mroze.jpg  

 

 

 

Druhý den už byl mnohem nabitější. Po registraci všech odstartovaly v 10.00 hodin souběžně turnaje ve fotbale, nohejbale a vybíjené. Paralelně si však všichni, kteří nebyli zrovna na žádném z hřišť, mohli zacvičit s Hankou, zasoutěžit v pétanque, proběhnout opičí dráhu nebo změřit své dovednosti v moderním Hájeckém pětiboji. Pro úplně malé děti byl k dispozici skákací hrad a dětský koutek.

 

dsc_4521nohejbal.jpg     img_8867fotbal.jpg

 

img_8938vybijena.jpg

 

Děti i dospělí se vydali ze všech sil. O to víc se těšili na předávání zasloužených diplomů, medailí a odměn. To proběhlo na zcela novém multifunkčním hřišti přímo tady v Hájku, a které rovněž pan místostarosta symbolickým přestřihnutím slavností pásky předal k užívání občanům.

img_9134paska.jpg

 

Krásným zakončením a vlastně taky tak trochu sportovním, byla diskotéka pod širým nebem minimálně evropského formátu, kterou si nejprve užili děti a posléze i dospělí.

 

Celý víkend se neuvěřitelně vydařil. Chvála patří celému organizačnímu týmu i Vám všem, kdo jste přišli a užili si to s námi. Byli jsme rádi i za krásné slunečné počasí, ale teď už se pomalu těšíme, až začne foukat ze strnišť a budeme moci společně změřit síly ve vypouštění draků všeho druhu. Kde jinde, než v Hájku .

Přesný termín bude upřesněn – sledujte naše www a FB stránky, Uhříněveský zpravodaj, či webové stránky MČ Praha 22.

 

dsc_5838--2-.jpg

 

Brzy na viděnou. 

                                                                                        H. Vagenknechtová