Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na procházce pohádkou jsme pěkně zmokli, ale dobrá nálada nám zůstala. :-)

 

ČČK HÁJEK 

 

 

 A

SKUPINA HÁJECKÝCH OBČANŮ

UVÁDÍ

PREMIÉRU

„ Z POHÁDKY DO POHÁDKY “

 

img_6489.jpg

 

Bylo jednou jedno malé království, kterému na jedno krásné slunečné odpoledne vládl král Jiří s královnou Jitkou. K našemu překvapení v něm žilo i několik pohádkových bytostí, o kterých jsme nikdy neslyšeli a ani je nikdy neviděli. Pozvání do pohádkové říše od nich bylo velmi milé. Čekala nás procházka pohádkou.

 

img_5837.jpg

                                                                                   

Úvodní slovo si hned v začátku vzal král s královnou, kteří přijeli za zvuku slavnostních fanfár královským kočárem.Po pronesení slavnostního proslovu přišlo na náležité foto - zdokumentování. Vždyť kdo by nechtěl být focen s veličenstvem.Přišlo na rozloučení a následný odjezd královského páru a naše procházka mohla začít.

 

A jak taková procházka pohádkou vypadala? A co na nás čekalo?

 

Na začátku seděly dvě písařky, které dbaly na to, aby každé dítko bylo řádně zapsáno na seznam, dle kterého se dalo později zjistit, zda někdo nezůstal v pohádce. Hned za vstupní branou měl mnoho práce skřítek se svým pokladem a mlsná princezna, která si nevěděla rady se svým mlsáním. Cestou nás dvě čarodějky proměnily na různé pohádkové bytosti. O svých proměnách si vedly pečlivé záznamy. Ježibaba měla velmi na pilno a tak sháněla pomocníky na zdobení perníčků. Kocour v botách půjčoval své vysoké boty a kašpárkovy barevné balónky se pro změnu všechny pomíchaly dohromady a potřebovaly roztřídit do připravených kyblíků. Pirát ztratil klíček od truhlice s pokladem a nemohl ho najít. Popelce se pomáhaly přebírat ošatky a za odměnu nám dala zlatý oříšek. Co bylo uvnitř? V lese potřebovala Karkulka s hajným nacpat kamením vlkovo břicho a o kousek dál u královny Koloběžky jsme si mohli ozkoušet jízdu na koloběžce obuti/neobuti oblečeni/neoblečeni. U rybníčku se v rákosí krčil vodník, kterému se nedařilo chytání neposlušných ryb. U víly jsme si místo věnečku vyráběli královskou korunu a roztomilé berušky zdobily naše obličeje různými kresbami. Za potokem se dali dohromady loupežníci s lesním mužem a trénovali náš zrak střelbou ze vzduchovky. V království se nacházel krásný skákací hrad, který byl k dispozici po celé odpoledne, i nabízená projížďka koňským povozem byla velikým lákadlem. Kuchařinka měla tolik upečených dobrot, že byl problém si vybrat. Vše bylo tak lákavé a lahodné. Mňam!!!! V šenku teklo pivo i limo proudem a kuchtík měl chvílemi co dělat, aby všechna ta hladová bříška nakrmil. Ten kdo chtěl, opekl si buřta sám.

 

Na hladký průběh dohlížela naše koordinátorka čarodějka dobrodějka.

 

img_6519.jpg

Po celé odpoledne nám na cestu svítilo sluníčko. Dá se říct až moc. Vítr a bouřka nás záhy zchladily a uvěznily v našich přístřešcích. Výhodou toho bylo, že se za tu dobu snědly všechny ty dobroty. Některé z nás neopouštěla dobrá nálada ani za těchto deštivých okolností. Náladu návštěvníků jsme se snažili zlepšit veselou písní. Písnička Den je slunečný, nás opravdu pobavila a zahřála. Déšť byl hodně vytrvalý.

 

Plánovaná večerní bojovka se nakonec nezrušila a proběhla podle plánu, jen s malým zpožděním. Alespoň se děti stačily jít domů převléknout a vzít si vhodné obutí. Odhaduji, že kolem 19,30 hodin se začalo startovat. Čekání nám zpříjemňovala zhudebněná projekce upravených fotografií z předešlých akcí na provizorním plátně. Bojovka se jak jinak odehrávala v pohádkovém duchu. Zachráněný chasník nás posílal za čarodějkou, která kladla záludné hádanky. Po cestě nás strašili bubáci a neúprosný upír, u kterého se musela pít krev. Rytíř zachránil svou princeznu z vysoké věže a do cíle nás posílalo vlasaté cosi. Posledním a milým úkolem bylo otevřít truhlici a vzít si sladkou odměnu. Všichni se vrátili živí a zdraví a tak to má být.

 

p9060394.jpg

  Do pelíšků nás vyprovodilo promítání pohádky S čerty nejsou žerty.

 

     A pak zazvonil zvonec a našeho pohádkového dne byl   konec.               

 

 

img_6082.jpg  

V HLAVNÍCH ROLÍCH:

Král – J. Vávra

Královna – J. Vávrová

Kočí – Kobliha

Písařky – M. Dršková, E. Vávrová

Skřítek – P. Škvrnová

Mlsná princezna – P. Peková

Čarodějky – pí. Civínová s dcerou

Kocour v botách – D. Janoušková

Ježibaba – L. Fučíková

Kašpárek – H. Chejnová

Pirát – J. Krejčíková

Popelka – D. Francová

Karkulka a hajný – manželé Maškovi

Koloběžka první – P. Plášková

Vodník – J. Vávrová

Víla – K. Penčič

Berušky – P. Krejčíková, M. Dršková

Lesní muž – V. Chejn

Loupežníci – J. Fučík, F. Drška

Kuchtička – L. Pokorová

Čertice – N. Pokorová

Koordinátorka – L. Bejšovcová

 

Dále hráli:

V šenku Vás obsluhovali - L. Máca st., L. Máca ml., M. Dvořáková, J. Machač, M. Schwarzmayer, R. Kovalik

Bojovku startovala – H. Vagenknechtová

Bojovku připravil mladý kolektiv ve složení – Franta, Vašek, Kuba, Tereza, Dominika, Marek, Míra, Jarda a Adam.

Hudba – J. Škvrna

Fotograf – Pirát – I. Civín

Projekce a úprava fotografií – manželé Civínovi

Skákací hrad – Dům UM p.Čermák

Zajištění úklidu a TOI – MÚ Uhříněves

 

2014
 

 

 

 

 

Zúčastnilo se užasných 91 dětí.

 

 

img_6025.jpg